Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Έμεινε στην α' ο Ορχομενός


Από χθες το απόγευμα πανηγυρίζει και ο Ορχομενός. Η ιστορική ΑΕΟ με δυο γκολ του Στεφάνου κι ένα του Κοντελέ κέρδισε 3-0 τον Ιωνικό και κατάφερε να ανανεώσει την παραμονή της στην α’ κατηγορία παίρνοντας τη δεύτερη προνομιούχο θέση στην ειδική βαθμολογία των playout. Αντίθετα η ομάδα του Ιωνικού σχεδιάζει πλέον το μέλλον της για του χρόνου στη β’ κατηγορία Βοιωτίας.
Ο Ορχομενός σε γενικές γραμμές πήρε δίκαια και πανάξια τη μεγάλη νίκη αφού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτερος του αντιπάλου του και βέβαια ήταν και ουσιαστικός πέραν του δέοντος. Η ομάδα του Γιάννη Μαρτιναίου έκανε ένα εκπληκτικό α’ ημίχρονο όπου πέτυχε δυο γκολ ενώ έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα και να καθαρίσει τον αγώνα από το πρώτο κιόλας 45λεπτο. Στην επανάληψη έπαιξε πιο συντηρητικά, θέλησε να διαφυλάξει περισσότερο τα κεκτημένα και όχι μόνο το πέτυχε αλλά κατόρθωσε στο τέλος και να διευρύνει το σκορ. Η ΑΕΟ στις δυο τελευταίες της εμφανίσεις με Πήγασο και Ιωνικό απέδειξε ότι ήταν άδικο αυτή η ομάδα να εμπλέκεται σε διαδικασίες των μπαράζ παραμονής χωρίς αυτό βέβαια να υποτιμάει τις υπόλοιπες ομάδες. Kαι επιπλέον τώρα η ομάδα του Ορχομενού έχει το περιθώριο να σχεδιάσει το μέλλον για να πάρει κάποτε τη θέση που της αξίζει σε ανώτερες κατηγορίες.
Από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός όταν κατάλαβε ότι παίζει μπαράζ παραμονής το παιχνίδι είχε πλέον χαθεί. Η ομάδα της Θήβας, που τις δυο τελευταίες αγωνιστικές είχε στον πάγκο τον Γιώργο Αγγέλου, στο α’ ημίχρονο ήταν εκτός γηπέδου χωρίς να καταλάβει κανείς το γιατί… Κι είναι θαύμα πως τη… γλύτωσε σε αυτό το διάστημα μόνο με δυο γκολ. Στην επανάληψη μπροστά στο φάσμα του υποβιβασμού  μπήκε με άλλο πνεύμα, ισορρόπησε το παιχνίδι, ανέλαβε την πρωτοβουλία χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να ξαναμπεί στον αγώνα. Ήταν όμως εμφανείς οι επιθετικές του αδυναμίες κι έτσι μοιραία γνώρισε την ήττα και τον υποβιβασμό. Σύμφωνα με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε στα μπαράζ έδειξε ότι έχει καλή ομάδα με ποιότητα παικτών. Έδειξε όμως και αρκετές αδυναμίες. Είναι ομάδα που βασιζόταν περισσότερο στις ατομικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της παρά στην ομαδικότητα και αυτό στοίχισε…

ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ
2* Ο Κοντελές ξέφυγε της επιτήρησης των αμυντικών μπήκε από τα αριστερά και σε τετ-α-τετ με τον Λυμπερίου πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ του Ιωνικού που απομάκρυνε τη μπάλα.
10* Ο Κοντελές πρόλαβε την έξοδο του Λυμπερίου, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ του Ιωνικού κι ενώ αυτή κατευθυνόταν στην άδεια εστία ο Μανιώτης ως από μηχανής Θεός την έδιωξε ακριβώς πάνω στη γραμμή.
20* Ο Βλάχος με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ από τη συμβολή των δοκαριών.
35* ΓΚΟΛ… Ο Στεφάνου με απ’ ευθείας κτύπημα κόρνερ αιφνιδιάζει τους πάντες και στέλνει τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι και στα δίχτυα της εστίας του Λυμπερίου γράφοντας έτσι το 0-1.
40* Ο Κοντελές με κάθετη πάσα βγάζει τον Βλάχο φάτσα με τον Λυμπερίου αλλά το πλασέ που κάνει βρίσκει τον γκολκίπερ του Ιωνικού και η μπάλα απομακρύνεται.
42* ΓΚΟΛ… Σε σέντρα του Κραβαρίτη ο Κοντελές με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Λυμπερίου γράφοντας το 0-2.
56* Δυνατό σουτ του Λυμπέρη και η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
65* Ο Γιοβανάκης με υπεράνθρωπη προσπάθεια και με την άκρη των δαχτύλων αποκρούει τη μπάλα σε κόρνερ έπειτα από το δυνατό σουτ του Γκούμα.
81* Σε σέντρα του Λυμπέρη ο Γκούμας από πλεονεκτική θέση πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.
89* ΓΚΟΛ… Ο Βλάχος «ανακάτεψε» την άμυνα του Ιωνικού η μπάλα από κόντρες έφθασε στον Στεφάνου που από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.
Από τον Ορχομενό δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν υστερήσαντες. Κορυφαίοι πάντως οι Κοντελές, Στεφάνου, Μιχαλόπουλος και Κραβαρίτης. Από τον Ιωνικό του β’ ημιχρόνου πολύ καλά στάθηκαν οι Λυμπέρης, Μανιώτης, Γκούμας και Βυλλιώτης.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Δημήτρη Παπαδά (Σκλιάς – Μιχαηλίδης).


ΙΩΝΙΚΟΣ: Λυμπερίου, Λυμπέρης, Χαροκόπος, Μανιώτης, Κουτράκης, Γροντάς, Παπαδημητρίου, Σπουρλής (46* Κιλιμτζίδης), Χότζα (75* Παπάζογλου), Βυλλιώτης, Γκούμας.

ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ: Γιοβανάκης, Θεοχάρης, Στεφάνου, Λούτσας, Βελέντζας, Κοντελές (82* Αναστασίου), Κραβαρίτης, Γκικόπουλος (70* Γκουλής), Βλάχος, Ψαλλίδας (88* Καραβασίλης), Μιχαλόπουλος.

 Γιάννης Μαρτναίος: «Ήταν μια δικαίωση…»
Ανακουφισμένος και με χαμόγελα ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ΑΕΟ Γιάννης Μαρτιναίος που μοίραζε συγχαρητήρια σε όλους ενώ τα δεχόταν και ο ίδιος από την πλευρά του τόσο από τη διοίκηση όσο και από τους φιλάθλους της ομάδας. «Νομίζω ότι παραμείναμε δίκαια στην κατηγορία αν και δεν ήμασταν ομάδα για να εμπλακούμε σε τέτοιες περιπέτειες» θα μας πει και θα συνεχίσει: «στην κανονική περίοδο τα διάφορα αγωνιστικά προβλήματα μας ανάγκασαν να μπούμε στην διαδικασία των μπαράζ. Σε αυτούς όμως τους αγώνες η ομάδα μου έδειξε τον χαρακτήρα της και αποδείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα και δεν αξίζαμε αυτής της ψυχοφθόρου διαδικασίας. Τέλος καλό όμως κι όλα καλά…»
Ο Γιάννης Μαρτιναίος είναι πολύ πιθανόν και του χρόνου να συνεχίσει στην ομάδα του Ορχομενού αν και ο ίδιος σε σχετική ερώτηση απέφυγε επιμελώς να απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου