Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Το Δήλεσι στον τελικό του κυπέλλου Βοιωτίας 2-1 τον Παρνασσό


Το Δήλεσι με τον Παναλίαρτο είναι πλέον το ζευγάρι του τελικού του κυπέλλου Βοιωτίας για την περίοδο 2009-10. Και οι δυο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΠΣΒ για να βγει και ο φετινός κυπελλούχος Βοιωτίας.
Στον δεύτερο ημιτελικό (ο πρώτος έγινε πριν τα Χριστούγεννα όπου ο Παναλίαρτος κέρδισε τον Κιθαιρώνα 2-0) που έγινε χθες στον Άγιο Σπυρίδωνα το Δήλεσι κατάφερε να κάμψει 2-1 την αντίσταση του μαχητικού Παρνασσού έπειτα από ένα αρκετό καλό παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τη δύναμη και το πάθος των δυο αντιπάλων που ήθελαν όσο τίποτε άλλο να περάσουν στον μεγάλο τελικό.

Το παιχνίδι επίσης χαρακτηρίστηκε και από τον άτυχο τραυματισμό του Γεωργίου. Ο παίκτης του Δηλεσίου στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από σύγκρουση με αντίπαλο υπέστη εξάρθρωση αγκώνα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς για την περαιτέρω ακριβή διάγνωση.
Ακόμα ο αγώνας χαρακτηρίστηκε και από τις άσκοπες ενέργειες του διαιτητή Δημήτρη Παπαδά ο οποίος εξ αιτίας των ύβρεων από την κερκίδα προσπάθησε να εξαντλήσει την αυστηρότητά του στον πάγκο της ομάδας του Δηλεσίου με συνέπεια να τεντωθούν αδιακαιολόγητα τα νεύρα εκατέρωθεν. Ήταν κάτι που δεν χρειαζόταν από έναν διαιτητή της εμπειρίας του Παπαδά τη στιγμή που κατόρθωσε αγωνιστικά να είναι αλάνθαστος και να βγάλει πολύ καλά το παιχνίδι. Απλά θα έδινε ρεσιτάλ αν περιόριζε αυτές τις μη αναγκαίες ενέργειες.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θε λέγαμε πως η ομάδα του Δηλεσίου υπερτέρησε σε ποδοσφαιρική ποιότητα από την ομάδα της Αράχωβας κι έφθασε δίκαια στη νίκη και στον τελικό. Η ομάδα του Γιάννη Καραμπά ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και παρ’ ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ εν τούτοις μέσα στο γήπεδο με την αγωνιστική της παρουσία φαινόταν πως αργά ή γρήγορα θα έφθανε στον τελικό της στόχο.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Βαγγέλη Λέντα έδωσε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών της για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Μέχρι εκεί όμως έδειξε ότι μπορούσε. Της έλειπε το κάτι παραπάνω και οι εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο. Όσο κι αν ο Λέντας ανακάτεψε την τράπουλα κι όσο κι αν η ομάδα του πάλεψε περισσότερο για να κρατήσει το σκορ. Ίσως όμως να ήταν και λάθος η αλλαγή του Θανάση Μαρτιναίου στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο όταν η ομάδα ζήταγε την ισοφάριση.
Ο Παρνασσός φάνηκε να μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι και στην πρώτη του ουσιαστικά επίθεση κατόρθωσε να αιφνιδιάσει και να προηγηθεί στο σκορ. Μόλις στο 11* σε φάουλ του Ντέμου ο Πέρβελης εκμεταλλευόμενος και την αμυντική αδράνεια με κεφαλιά από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσίμα γράφοντας το 1-0.
Από κει και πέρα το Δήλεσι άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του δημιουργώντας παράλληλα και αρκετές φάσεις στην εστία του Δημητρά. Στο 15* σε απ’ ευθείας φάουλ του Κωτσαλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 37* ο Γούλας με ατομική προσπάθεια έβγαλε σε θέση βολή τον Μπαλτζή ο όποίος έστειλε από πλεονεκτικήθέση τη μπάλα άουτ. Και στο 43* ήρθε η ισοφάριση. Ο Κωτσαλάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπαλτζής με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-1.
Στην επανάληψη πολύ γρήγορα το Δήλεσι ολοκλήρωσε την ανατροπή και πήρε δίκαια την πρόκριση. Στο 54* λοιπόν ο Γούλας έστρωσε στον Μπαλτζή ο οποίος με έξοχη ατομική προσπάθεια και πλασέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Δημητρά διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
Ο άτυχος στο τέλος Γεωργίου ήταν μακράν ο καλύτερος του γηπέδου και δίκαια αναδεικνύεται σε MVP. Τον ακολούθησαν οι Μπαλτζής, Γούλας και Λεονταρίτης. Από τον Παρνασσό πολύ καλή απόδοση είχαν οι Ντέμος, Σνιγκούρ, Μανώλης.
Χωρίς λάθη η διαιτησία του Δημήτρη Παπαδά (Λιανός – Κακοσαίου). Είπαμε αν δεν είχε τα αδικαιολόγητα ξεσπάσματα θα ήταν άριστος.

ΔΗΛΕΣΙ: Τσίμας, Λεονταρίτης, Γούλας, Μακρής (74* Βαρβαρέσος), Παπαδόπουλος, Χρήστου, Γεωργίου, Κωτσαλάς (55* Γκίνης), Νάσιος, Μπαλτζής, Συμεωνίδης (86* Σιδέρης).

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ: Δημητράς, Βλαχαντώνης, Σνιγκούρ, Μανώλης, Ντέμος, Μπαρλάς, Πέρβελης, Τιτόπουλος, Μαρτιναίος (63* Λάμπρου), Γκαλαμέλος, Παπαχαραλάμπους.



ΛΕΝΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
«Σ’ ένα παιχνίδι που γίνεται ενδιάμεσα στις γιορτές είναι πολύ δύσκολο να μαζέψεις τους παίκτες στις προπονήσεις. Παρ’ όλα αυτά αγωνιστήκαμε απέναντι σε μια ομάδα καλύτερη από μας και ανώτερης κατηγορίας και θεωρώ ότι σταθήκαμε πολύ καλά τουλάχιστον στο αμυντικό κομμάτι. Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε στο παιχνίδι. Προηγηθήκαμε στο σκορ και δυναμώσαμε ως ομάδα στη συνέχεια. Αλλά δεχθήκαμε την ισοφάριση από μια στημένη φάση. Από κει και πέρα το παιχνίδι φαινόταν ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες που τις είχε όμως η ομάδα του Δηλεσίου. Καλή συνέχεια στο Δήλεσι κι εύχομαι να υλοποιήσει τους στόχους της όπως εύχομαι και περαστικά στον ποδοσφαιριστή που χτύπησε το χέρι του. Τέλος καλή χρονιά σε όλους».


ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Είχαμε την θέληση και τη διάθεση να φθάσουμε μέχρι τον τελικό. Ξεκινήσαμε άσχημα, δεν μπήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο και δεχθήκαμε και το γκολ. Στη συνέχεια νομίζω ότι επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και κερδίσαμε δίκαια. Ο Γεωργίου έπαθε εξάρθρωση αγκώνα. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρότερο γιατί είναι για μας μια πολύτιμη μονάδα. Τέλος εύχομαι καλή χρονιά με υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου