Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Στον τελικό του κυπέλλου Βοιωτίας ο Παναλίαρτος


Σ’ ένα πολύ καλό παιχνίδι ο Παναλίαρτος κέρδισε 2-0 τον Κιθαιρώνα στο γήπεδο της Ένωσης στον Άγιο Σπυρίδωνα και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Βοιωτίας όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στο Δήλεσι και τον Παρνασσό που θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο στις 3/1/2010.
Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα της Αλιάρτου σε γενικές γραμμές πήρε δίκαια την πρόκριση σε βάρος της ομάδας του Καπαρελίου αφού στο χρονικό σημείο που υπερείχε ήταν πιο ουσιαστική.
Ο αγώνας είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένας ημιτελικός κυπέλλου με τις δυο ομάδες να θέλουν όσο τίποτε άλλο την είσοδό τους στον τελικό. Είχε πάθος, πείσμα, δυνατές μονομαχίες και αρκετές φάσεις που μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να άλλαζαν τη ροή του παιχνιδιού υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας.
Δεν έλειψαν βέβαια και οι διαμαρτυρίες εντός κι εκτός γηπέδου που ανάγκασαν τον διαιτητή Κώστα Βασιληά να διακόψει – ευτυχώς πολύ λίγες φορές – τον αγώνα για συστάσεις εκετέρωθεν.
Διαμαρτυρίες όμως θα λέγαμε ανώφελες και εκ του μη άνευ αφού η διαιτησία του Βασιληά στάθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Διαμαρτυρίες δηλαδή κακής νοοτροπίας και για το… «θεαθήναι». Τέλος πάντων…
Το παιχνίδι είχε δυο εντελώς διαφορετικές όψεις ανά ημίχρονο.
Στο α’ μέρος ο Παναλίαρτος μπήκε πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος. Κυριάρχησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του α’ 45λέπτου και το κυριότερο ήταν ουσιαστικός πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ που τον έστειλαν στον τελικό.
Στο 32* το σκορ άνοιξε με τη βοήθεια του Κολιού. Ο γκολκίπερ του Κιθαιρώνα σε μια σέντρα του Μελέτη Μπουζίκα έκανε κακή εκτίμηση του χώρου, άφησε τη μπάλα να περάσει μη βλέποντας τον Βλάχο ο οποίος έστρωσε στον επερχόμενο Γκίκα και αυτός σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία γράφοντας το 1-0.
Ο Κιθαιρώνας προσπάθησε να απαντήσει στο 43* αλλά ο Τσοπανέλης από πολύ κοντά ολιγώρησε και τον πρόλαβε ο Παλαιολόγου.
Και στο 45* ο Κατσογιάννης από τα δεξιά έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Καφετζόπουλος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Κολιού γράφοντας το 2-0.
Στην επανάληψη ο Κιθαιρώνας ισορρόπησε τον αγώνα αλλά ανέλαβε μετά το 60* και την κυριαρχία του αγώνα. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι ο Παναλίαρτος έμεινε με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Παπαγεωργίου στο 57* με δεύτερη κίτρινη. Όμως παρά τις προσπάθειες των παικτών του Κώστα Σταμούλη η ομάδα του Κιθαιρώνα δεν είχε την ουσία που είχε ο Παναλίαρτος στο α’ μέρος. Και τις καλές ευκαιρίες τις δημιούργησε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Ντίνου Χάνιου προσπάθησε να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ και φυσικά τα κατάφερε.
Στο 82* ο Καναρής έπιασε ωραίο γυριστό σουτ από πλάγια αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 86* ο Κουτσοδήμος έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Τσότα το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Παλαιολόγος. Και στο 92* σε σέντρα του Τσότα ο Δαμπάνης δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία.
Διακρίθηκαν οι Μίχας, Καφετζόπουλος, Κατσογιάννης, Μπουζίκας Μελ. (Παναλ.) και οι Παπασταμάτης Νίκος, Κουτσοδήμος, Φίλης, Καναρής (Κιθ.).
Άψογη η διαιτησία του Κώστα Βασιληά (Λιανός – Αντωνιάδης).

ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ: Παλαιολόγος, Κατσογιάννης, Μπουζίκας Μελ., Μπουζίκας Δ., Παπαγεωργίου, Βλάχος, Καφετζόπουλος (88* Νησιώτης), Ζάγκας, Γκίκας (59* Ζυγογιάννης), Μίχας (92* Μάγκας), Πανουργιάς.

ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ: Κολιός, Καλαντζής Γ. (65* Τσότα), Παπαθανασίου, Παπασταμάτης (90* Μπόβαλης), Καναρής, Παπασταμάτης Ν., Φίλης, Τσοπανέλης, Δαμπάνης, Κουτσοδήμος, Κούκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου